Iltapäivälehdessä seksiterapeutti totesi, että hyvä suhde kestää huonoa seksiä pidemmänkin ajan. Toimii se toisinkin päin, ainakin kertaluontoisesti. Jos ei muuta, niin rauhoittaa ja antaa hyvän olon. Ehkä se auttaa myös vähän korjaamaan huonolle tolalle kallistunutta suhdetta.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Silti minun teki mieli laittaa silmät kiinni. Ei siis vain sulkea silmiä nautinnosta, vaan vetää luomet näkökentän päälle. En kyennyt kohtaamaan sitä tunteiden määrää ja nautintoa, joka miehen katseesta heijastui. Sitä samaa ristiriitaa, joka omassa sisimmässä velloo.

 

Silmät auki olisi sitä paitsi ollut hankala keskittyä omaan fantasiaan, jossa sankari on viime aikoina ollut joku muu. Minä halusin vain nautinnon, en syyllisyyttä.

 

Ehkä hetkiseksi tavoitimme jotain siitä, mitä olemme jakaneet. Se oli hyvä asia, vaikka välimatka tunki taas jälkeenpäin takaisin. Se auttoi tajuamaan, ettei mitään ole vielä menetetty. Että asiat olisivat paljon huonommalla tolalla, elleivät hellepäivä ja -asu olisi tehneet viriiliin mieheen enää minkäänlaista vaikutusta.

 

Jostain oivalluksen taustalta pilkahti myös se kaikki muu, joka hyvän seksin lisäksi liimaa meitä yhteen. Sillä on arvonsa, vaikka tässä kävisi miten.